Slagerij duaal
Aantal uur per week op de werkplek
minstens 20 uur/week op werkplek
Studiegebied
- Voeding
Graad
- Derde graad bso: Eerste en tweede leerjaar
Wat leer je tijdens deze duale richting?
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- de slager helpen en ondersteunen in zijn activiteiten bij de verwerking van vleeskwartieren en slachtafval
- producten klaarmaken om ze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van vlees, vleesbereidingen of vleesproducten rekening houdend met de regelgeving op vlak van hygiƫne en voedselveiligheid
Toelatingsvoorwaarden
Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:
- voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
- voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de tweede graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft
Wat kan ik worden?
Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:
- Beroepskwalificatie medewerker slagerij, niveau 2
Duur van de opleiding
2 jaar