Medewerker (banket)bakkerij duaal (integratiefase)

Aantal uur per week op de werkplek

minstens 20 uur/week op werkplek

Studiegebied

  • Buitengewoon secundair onderwijs OV3 (kwalificatiefase en integratiefase)

Graad

  • BuSO OV3

Wat leer je tijdens deze duale richting?

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • verschillende soorten (gist)degen (broden, zachte en harde luxe, taarten, gerezen bladerdeegproducten, gezondheidsgerelateerde producten, …) en verschillende soorten degen en beslagen (vet- , kook- en bladerdeegproducten, producten van beslagen, producten met beslagen, gezondheidsgerelateerde producten, …) te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken. 

Toelatingsvoorwaarden?

Om te mogen starten met deze opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het de kwalfiicatiefase in opleidingsvorm 3 van het buitengewoon secundair onderwijs

Wat kan ik worden?

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven: 

  • Medewerker brood- en banketbakkerij, niveau 2

Duur van de opleiding

2 jaar (kwalificatiefase)/1 jaar (integratiefase)