Keukenmedewerker duaal

Aantal uur per week op de werkplek

minstens 20 uur/week op de werkplek

Studiegebied

  • Voeding

Graad

  • Tweede graad bso: Eerste en tweede leerjaar

Wat leer je tijdens deze duale richting?

In de opleiding keukenmedewerker duaal leert men helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken, ingrediënten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken, verwerkte producten opslaan en de keuken schoonmaken teneinde een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

Toelatingsvoorwaarden?

De voorwaarden om bij de start van de opleiding keukenmedewerker duaal als regelmatige leerling te worden toegelaten zijn:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht;
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het eerste leerjaar van de tweede graad bso, waarop de opleiding keukenmedewerker duaal zich situeert.

Wat kan ik worden?

Het standaardtraject voor de opleiding keukenmedewerker duaal is gebaseerd op de volgende beroepskwalificatie:

  • Beroepskwalificatie keukenmedewerker, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur.