Grootkeuken en catering duaal
Aantal uur per week op de werkplek
minstens 20 uur/week op werkplek
Studiegebied
- Voeding
Graad
- Derde graad bso: Eerste en tweede leerjaar
Wat leer je tijdens deze duale richting?
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- voorbereidende werkzaamheden uitvoeren in functie van warme en koude bereidingen
- op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten
- voedingsmiddelen bestellen en ontvangen
- grootkeukenprocessen opvolgen om maaltijden te verdelen op een technische, efficiënte en hygiënische manier
Toelatingsvoorwaarden
Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:
- voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
- voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft
Wat kan ik worden?
Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:
- Beroepskwalificatie grootkeukenhulpkok, niveau 3
Duur van de opleiding
2 jaar