Chocolatier duaal
Aantal uur per week op de werkplek
minstens 20 uur/week op werkplek
Studiegebied
- Voeding
Graad
- 7de leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt bso
Wat leer je tijdens deze duale richting?
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- chocoladeproducten (pralines, chocoladestukken, koekjes, ...) bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid
- de chocoladeproducten uitstallen en verkopen
- een chocolaterie organiseren
Toelatingsvoorwaarden
Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:
- voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
- voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft
Wat kan ik worden?
Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:
- Beroepskwalificatie chocoladebewerker, niveau 4
Duur van de opleiding
1 jaar