Bakkerijtechnieken duaal
Aantal uur per week op de werkplek
tussen 14 en 19 uur/week op werkplek
Studiegebied
- Voeding
Graad
- Derde graad tso: Eerste en tweede leerjaar
Wat leer je tijdens deze duale richting?
Je gaat een stageovereenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- bakkerij- en banketbakkerijproducten bereiden
- vergelijkende tests uitvoeren om maak- en bewaarprocessen te optimaliseren en/of te vernieuwen volgens de voorschriften van de voedselveiligheid om de (banket)bakkerijproducten te verbeteren en (banket)bakkers gericht te informeren
Toelatingsvoorwaarden
Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:
- voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
- voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de derde graad tso, waarop deze opleiding betrekking heeft
Wat kan ik worden?
Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:
- Beroepskwalificatie kwaliteits- en procesverantwoordelijke (banket)bakkerij, niveau 4
Duur van de opleiding
2 jaar